Исландската компания за кисело мляко Siggi's е предприела любопитна кампания за дигитална

...
Исландската компания за кисело мляко Siggi's е предприела любопитна кампания за дигитална
Коментари Харесай

Дигитална детоксикация: състезание дава 10 000 долара на всеки, издържал месец без телефон

Исландската компания за кисело мляко Siggi's е подхванала любопитна акция за " цифрова детоксикация ". На първо време участниците в акцията би трябвало да напишат малко есе, " обясняващо за какво имат потребност от " цифров детокс " и по какъв начин той ще е в сходство с философията на марката Siggi's. "

Ако бъдат определени за втори кръг, участниците ще би трябвало да живеят един месец без смарт телефон и обществени мрежи. Наградата е 10 000 $ и абонамент за 3 месеца " кисели млека на стомах ".

" Вярваме в силата на по-простия живот с по-малко разсейвания. Едно от най-големите разсейвания в живота ни през днешния ден е телефонът ни. Всъщност средностатистическият човек прекарва 5,4 часа на телефона си всеки ден! ", разкриват от млечната компания.

Оказва се, че смарт телефонът безусловно краде от времето ни. Причината е, че постоянно прекарваме излишно доста в напразно скролване из обществените мрежи. Според специалистите при доста хора можем да приказваме даже за пристрастяване, написа dir.bg. 

Други откриватели обаче считат, че тези страхове освен са пресилени, само че и изцяло неоснователни.

Изследователи от университета Ханянг в Южна Корея са открили, че хората на възраст сред 13 и 18 години, които са употребявали смарт телефона си най-вече по два часа дневно, са имали по-малък риск от меланхолия, проблеми със съня, стрес, мисли за самоубийство и алкохолна взаимозависимост, в сравнение с техните връстници, които въобще не са употребявали сходно устройство.

Въпреки че множеството проучвания демонстрират, че несъразмерното време, прекарано пред екрана, може да бъде нездравословно за нашето богатство, откривателите споделят, че дребните количества могат да бъдат " потребни ", когато става въпрос за потреблението на телефон в млада възраст.

Учените открили, че умерената приложимост е потребна за обществени цели, като оказва помощ в битката със самотата и изолацията. Прекалената обаче постоянно е симптом за проблеми в други сфери на живота, като точно нещастните хора са по-склонни да злоупотребяват със смарт телефоните.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР